dinsdag 30 juli 2013

TaylorMade SLDR Driver

Door een verplaatsbaar zoolgewicht kan de balvlucht van de SLDR worden aangepast. En volgens TaylorMade slaat hij verder dan oudere drivers. De extra lengte haalt de SLDR uit het lagere en meer naar voren geplaatste zwaartepunt, wat resulteert in minder spin, meer balsnelheid en een optimale vertrekhoek.
Opvallender is echter de nieuwe manier waarop de Movable Weight Technology (MWT) wordt gebruikt. De SLDR heeft een 20-grams gewicht dat door een sleuf in de zool glijdt en op 21 verschillende plaatsen kan worden vastgezet.

Door te schuiven met het gewicht, verplaats je het zwaartepunt en kun je de balvlucht beïnvloeden. Voor een draw schuif je het gewicht richting de hiel en voor een fade ga je naar de teen.
‘Het werkt makkelijker en effectiever’, aldus Benoit Vincent, chief technical officer. 'Het zwaartepunt van de SLDR kan tot zes millimeter verplaatst worden. Dat is vijftig procent meer dan bij de R1 en de balvlucht kan tot ruim 25 meter worden beïnvloed.'

De SLDR is ook uitgerust met de Loft-sleeve Technology, waarmee de loft kan worden aangepast. Gebruikers kunnen kiezen voor twaalf posities, waarbij de hellingshoek van het clubblad tot maximaal 1,5 graad kan worden verhoogd of verlaagd. Hoe meer loft, des te meer het clubblad zich sluit (draw) en vice versa.

TaylorMade breekt met de ‘witte’ traditie van de laatste jaren en heeft de SLDR een houtskoolgrijs uiterlijk gegeven. Het clubblad heeft wel weer een contrasterende kleur (zilver), wat - samen met als de chromen achterkant - moet helpen bij het oplijnen.

De reacties van de Tour zijn positief. ‘It’s solid. Great acoustic and hot flight’, aldus Justin Rose. ‘It goes like a dream’, vind Darren Clarke. De eerste week zaten er al dertien SLDR drivers in de tas en TaylorMade verwacht dat het deze week de ‘No. 1 played driver on tour’ is.

Voor ons ligt de SLDR half augustus in de winkel.  Hij is verkrijgbaar met drie lofts: 9,5°, 10,5° en 12° en standaard uitgerust met een Fujikura Speeder 57 graphite shaft. De Tour Preferred-versie combineert hetzelfde clubhoofd met een Fujikura Speeder Tour 6.3 shaft.

Prijs: € 449,- / € 529,- (TP)
www.taylormadegolf.com
www.golf.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten