woensdag 7 augustus 2013

PGA Championship de kanshebbers

Morgen begint de laatste Major van het jaar, het PGA Championship. Na zijn overwinning van vorige week met 7 slagen voorsprong is Tiger Woods een van de favorieten om de titel te pakken en zijn 5 jaar lange droogte op Major kamioenschappen te stoppen. Naast Tiger zal ook Phil Mickelson veel in beeld gebracht worden door de Amerikaanse televisie. Het gedroomde laatste koppel op zondag/Na zijn overwinning op het Britse Open is hij voor velen een grote kanshebber. Hieronder mijn 5 favorieten voor de titel.

1. Tiger Woods. We kunnen niet om hem heen. Met al 5 overwinningen dit jaar lijkt hij in een goede vorm. Alhoewel hij minder is dan voorheen is hij nog steeds de beste golfer van deze tijd en misschien wel allertijden. Op Oak Hill hoeft hij maximaal 2-5 keer per ronde zijn driver te slaan. Dit spreekt in zijn voordeel want dit is de enige club waar hij af en toe een afzwaaier mee heeft. De rest van de baan is op zijn lijf geschreven, veel slagen met zijn ijzers, pitchen en putten. Ook lijkt hij wat meer ontspannen dan de afgelopen majors. Zijn laatste kans dit jaar en ik denk dat hij hem pakt en direct de titel Golfer van het Jaar opeist.

2. Phil Mickelson. Met zijn charisma, attractieve spel en als echte familieman is hij misschien wel de grootste favoriet van het publiek. Hij is na deze zomer op weg naar een career grand slam en speelt nu misschien wel het beste golf uit zijn hele carriere. Laat hij zijn driver weer thuis en pakt hij zijn gemodificeerde houten 3. Het zou me niks verbazen. Met zijn waanzinnige korte spel zal ook Phil voor veel spektakel gaan zorgen en is de grote hoop van elke Amerikaan, maar ook van CBS, dat hij samen met Tiger op zondag head-to-head zal gaan uitmaken wie er wint.

3. Henrik Stenson, bewijst dat hij de laatste tijd in topvorm is. Met een tweede plaats op het Britse Open en een tweede plaats bij de Bridgestone Invitational heeft hij de laatste weken bijna optimaal gepresteerd. Ook in de andere Majors heeft hij goed gepresteerd: 18e op The Masters en 21e op het US Open Zou hij deze week het laatste stapje kunnen zetten en is driemaal scheepsrecht.

4. Adam Scott, natuurlijk is hij een kanshebber. Hij heeft bewezen op The Masters dat hij een major kan winnen en waarom deze week niet een tweede? Hij lijkt geen moment last te hebben van zenuwen of druk en is dus een grote kanshebber om zijn tweede major aan zijn palmares toe te voegen.

5. Het spel van Justin Rose is ideaal voor deze moeilijke baan. Er zijn smalle fairways, dikke rough en snelle greens. Met zijn rechte spel, van tee tot green, is er een grote kans voor hem om de bal in spel te houden en te gaan scoren. Lengte is niet van belang deze week maar de bal in spel houden, dit kan bijna niemand beter dan Rose.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten