woensdag 17 juli 2013

The Open begint

Over ongeveer tien minuten zal de eerste bal geslagen worden! The Open of het Britse open begint! 4 dagen genieten van links golf, golf zoals het ooit bedoelt is!

Voor onze Nederlander die als eerste reserve aan het wachten is op iemand anders zijn ongeluk staat vanaf vanochtend 6 uur klaar om te spelen. Hij blijft klaar staan totdat hij mag spelen en anders kan hij onverrichterzake weer naar huis. 

Zijn grootste kans is Peter Hanson, die zelf zijn kansen een paar dagen geleden nog op 50% schatte. Vanwege regels op de US tour dat elke speler in minimaal 15 toernooien moet starten omdat ze anders hun status kwijt zijn, is er nu een kans dat Hanson zal starten een bal slaat en ermee stopt om zo zijn tourstatus te beschermen. Er is overleg tussen de US tour en Hanson omdat dit natuurlijk wel heel scheef zou zijn.

Ze hebben dus iemand klaar staan die heeft bewezen in zijn laatste toernooien mee te kunnen doen met de Europese top. En ze hebben een speler die eigenlijk geblesseerd is maar een aantal starts nodig heeft. Als Hanson na 18 of 36 holes zegt het gaat niet meer a la.. Maar nu wordt het wel iets te veel van het goede!

Ik hoop dat het sportieve de voorkeur krijgt boven het bureaucratische geneuzel van het aantal starts en dat we een volledig veld hebben dat strijdt om de Claret Jug! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten