vrijdag 5 juli 2013

Nederlanders op The Open

Wat zijn de mogelijkheden voor onze Nederlandse golfers om zich te kwalificeren voor The Open?

Voor Derksen en Lafeber is er maar een mogelijkheid en dat is het Schots Open van volgende week winnen. De winnaar van dit toernooi krijgt als laatste een toegangsbewijs.

Voor Joost Luiten zijn er meer mogelijkheden. Natuurlijk geldt voor hem ook het Schots Open, maar zijn positie op de Order of Merit geeft het ook mogelijkheden. En daarbij geldt als extra 'handicap' dat de stand op de 'mini Order of Merit' na het Alstom Open de France, zoals de R&A schrijft, niet alleen een plaats bij de beste twintig eist, maar tevens dat je daarop 'een van de vijf beste spelers moet zijn die nog niet op een andere manier gekwalificeerd is.'

Luiten staat op dit moment in de top-20 van de Order of Merit maar een goed resultaat op het Frans Open is dan wel van belang omdat de verschillen klein zijn. Met een totaal prijzengeld van €586.364,- voor het seizoen 2013 is Luiten op dit moment precies de vijfde speler die aanspraak zou mogen maken op deze categorie. Zijn dichtst geclassificeerde concurrenten doen allemaal mee aan het Frans Open. Joost zal een goed resultaat moeten neerzetten om mee te kunnen doen.

Volg alle verrichtingen van onze Nederlandse topspelers via een liveblog op europeantour.com of Sport1.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten