maandag 24 juni 2013

The Open Championship

Het is bijna zover. Over minder dan een maand begint de derde major van het jaar. The Open, misschien wel de allermooiste voor golfers van over de hele wereld en de enige major die in Europa wordt gespeeld. Van 18-21 juli speelt de gehele wereldtop op Muirfield, gelegen bij Edinburgh in Schotland en voor het laatst gastheer van het toernooi in 2002 toen Ernie Els won na een play-off.

Muirfield wordt beschouwd als een van de beste banen ter wereld. Het staat bekend als een eerlijke baan waarbij fouten genadeloos worden afgestrafd. Bekend om zijn uitdagende ontwerp van twee keer negen holes die tegen elkaar in lopen is Muirfield een van de mooiste locaties om The Open te houden. Een aantal grote spelers heeft op Muirfield gewonnen met onder andere: Harry Vardon, James Braid, Ted Ray, Walter Hagen, Henry Cotton, Gary Player, Jack Nicklaus, Lee Trevino, Tom Watson, Nick Faldo en Ernie Els.

Nu het zich klaar maakt voor het 142e open heeft een aantal veranderingen ondergaan om zich goed te kunnen verweren tegen de beste spelers van de wereld. De baan is in totaal 145 meter langer gemaakt, voornamelijk door nieuwe tees op 2,4,9,14,15,17 en 18. Verder zijn er een aantal bunkers wat scherper geplaatst zodat de greens nog beter beschermd zijn en de approaches zijn dat weekend nog belangrijker geworden.De veranderingen zijn klein en Muirfield is nog steeds de baan waar de groten der golfsport zich in het verleden op hebben getest en het belooft een spannende wedstrijd te worden van 18-21 juli 2013.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten