woensdag 22 mei 2013

Mid Amateur Golftour Nederland

Mid Am Golftour
Er is een nieuw wedstrijdconcept in Nederland. De Mid Amateur Golftour Nederland. De Mid Amateur Golftour is een initiatief van Bas Wijdeveld en Hiddo Uhlenbeck. Beiden zijn op hun eigen manier dagelijks bezig met golf en delen de passie voor het golfen.

Bas Wijdeveld
is fanatiek amateur golfer, heeft handicap 4,4 en won onder meer de Apeldoornse Open Golf Kampioenschappen 2012. Daarnaast is Bas een goede bekende in de golfwereld als mede-eigenaar van golfballenmerk Nassau.

Hiddo Uhlenbeck
is golfprofessional en heeft jaren als amateur en als professional zowel nationale als internationale wedstrijden gespeeld en gewonnen. Daarnaast heeft Hiddo met het golfevenementen bureau Glove On Golf eerder de Bols Hole In One Club Pro Experience door Nederland georganiseerd.
 Aanstaande zaterdag is de eerste wedstrijd van het nieuwe circuit. Dit is eindelijk een landelijk evenement waar je jezelf als ambitieuze golfspeler kan ontwikkelen in een wedstrijdvorm op onbekendere banen dan je home course. De echte wedstrijdruk komt hier kijken. Tevens is het een ideale mogelijkheid om spelers uit andere delen van het land te ontdekken. Ik hoop en verwacht dat dit een daverend succes gaat worden.
Aanstaande zaterdag op Golf-en Businessclub de Scherpenbergh. Schrijf je snel in want er zijn nog maar 8 plaatsen. Voor meer informatie zie:
http://www.facebook.com/midamgolf
http://www.midamgolf.nl
Hier onder is te lezen wat de organisatie zelf zegt over dit  nieuwe evenement

Introductie Mid Amateur Golftour Nederland

In 2013 start het nieuwe wedstrijdcircuit voor de beste amateurgolfers van Nederland vanaf 25 jaar. Gedurende 6 wedstrijden zullen de deelnemers gaan strijden om de dagzege, maar ook om de overwinning in het eindklassement.
Deze golfers vormen een belangrijke, maar vaak vergeten doelgroep in het Nederlandse wedstrijdgolf. Op landelijk niveau ligt de nadruk meer op de beginnende golfer, de toekomstige topgolfers en de senioren. De fanatiekere golfer die midden in zijn maatschappelijke ontwikkeling staat, wordt vergeten. Dit is echter wel de groep waar de kernwaarden van het golfspel in terugkomen: sportiviteit, traditie, verbinding met elkaar en plezier.

Doelstelling
De Mid Amateur Golftour Nederland heeft als doelstelling te verbinden. In feite een platform te zijn dat voor alle betrokkenen een “quality golf ervaring” biedt.

Opzet van de evenementen
De Mid Amateur Golftour Nederland zal bestaan uit zes wedstrijden die worden georganiseerd door Nederland.
Per wedstrijd zullen 70 deelnemers mee kunnen doen die een vast inschrijfgeld betalen per wedstrijd. Het inschrijfgeld vergoedt de greenfee (gereduceerd tarief), 2 consumpties, een bittergarnituur en de organisatie.
De spelvorm voor de wedstrijden is Strokeplay met zowel een bruto als een netto klassement, waarbij de dames en de heren allemaal meespelen in hetzelfde klassement (van verschillende tees). Per wedstrijd is er een goed gevulde prijzentafel aanwezig, die sponsoren de mogelijkheid geeft zich te profileren als partner van de Mid Amateur Golftour.
Naast de dagklassementen wordt er ook een algemeen klassement bijgehouden. Hiervoor gelden de beste 4 scores van een deelnemer. De winnaar van het eindklassement wordt bij de laatste wedstrijd van het jaar bekend gemaakt.
Zoals beschreven is een van de kernwaarden van de Mid Amateur Golftour het verbinden met elkaar. Daarom zal het “après-golf” (de borrel en de prijsuitreiking) een vast ontmoetingsmoment zijn. Per wedstrijd zal er ook in overleg met de gastclubs een daghap worden aangeboden zodoende het sociale aspect nog meer te benadrukken. Iets dat erg goed past bij de doelgroep Golfers van 25 jaar en ouder.

Kalender
25 mei              Golf- en Businessclub de Scherpenbergh
17 juni              Prise d’Eau Golf
15 juli               Goyer Golf & Country Club
19 augustus      Het Rijk van Nunspeet
16 september    Golfclub Liemeer
14 oktober                   TBA



Geen opmerkingen:

Een reactie posten