zondag 30 juni 2013

Iers Open dag 3

Binnen maand nadat hij succesvol als leider aan de laatste ronde in Oostenrijk begon, gaat Luiten wéér als koploper de finale in.
Ook op de derde dag van het sterk bezette Iers Open was Joost Luiten volledig in control. Zijn enige 'slechte' hole was de afsluitende achttiende, waar hij na een gehookte drive en een gemiste green moest werken voor zijn par. De andere zeventiende holes was er op het spel van de Nederlander niets aan te merken.
De Engelse tv-commentatoren waren vol lof over de 27-jarige Rotterdammer en Nederlands topamateur Maarten Slootmaekers verwoordde het precies goed door te stellen dat Luiten de bal niet aan een touwtje had, maar aan een staalkabel.
Op de lastige inland links van Carton House toonde Luiten opnieuw aan uitstekend in vorm te zijn. Vanaf de tee was hij ijzersterk, hij miste nauwelijks greens, en hij gaf zichzelf voldoende birdiekansen.
Van al die kansen benutte de tweevoudig winnaar er zes. Keurig verdeeld over de eerste en de tweede negen. Op vier, zes en negen voor de turn, en op tien, dertien en vijftien na de turn, won Luiten de slagen die hem een 66 op zouden leverden en de koppositie na 54 van de 72 holes.
'Ik speel goed de laatste weken en alles wat ik moet doen is morgen naar buiten gaan en proberen dat nog een keer te doen. En hopelijk is dat dan goed genoeg voor de overwinning', zei Luiten na afloop van zijn ronde tegen de verzamelde pers. Tegelijkertijd wist Luiten dat hij niet op de zaken vooruit moest lopen. 'Er is nog veel golf te spelen, ook morgen moet ik geduldig blijven en het slag voor slag spelen. Natuurlijk is het lekker als je al een overwinning op zak hebt, dat speelt toch makkelijker, vrijer. Zo ga ik morgen naar buiten en hopelijk kan ik zo ook spelen'.
Met een totaal van dertien onder par heeft Luiten precies één slag voorsprong op de Spanjaar Pablo Larrazábal, die eveneens in 66 slagen rondging en drie slagen op Robert Rock die zijn koppositie niet vast kon houden.
Vanmiddag om 13.15 slaat Joost af om zijn laatste ronde te spelen. Zou het het hem lukken om zijn derde overwinning op rij te pakken? Volg het live op Sport1 Golf 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten