vrijdag 12 april 2013

The Masters:Het weer dag 2


Van welk belang is het weer dit jaar? Gister middag nam de wind toe en bleek ze zeker in Amen Corner flink te draaien. Gelukkig viel het verder allemaal behoorlijk mee en waren de omstandigheden waarin gespeeld werd uitdagend. De scores waren goed te noemen met een tweetal die een ronde 66 speelden. Leishamn startte vroeg in de ochtend en Garcia startte als een van de laatste groepen. In theorie zou Garcia het meeste last moeten hebben van het weer van gister maar aan de scores is te zien dat dit geen excuus mag zijn.

Vandaag zou een heel ander verhaal kunnen zijn. Er wordt een flinke storm verwacht deze nacht en vanmorgen. Tot een uur of 7 's ochtends valt er sowieso flinke regen en dit kan altijd langer duren. Garcia start vandaag vroeg en heeft wat het weer betreft een zeer slechte loting/indeling gehad. Vanmiddag zal de baan opdrogen en zal het relatief makkelijker worden spelen.

Leishman de verrassende co-leider na ronde 1 heeft het dus qua loting makkelijker en zit aan de goede kant. Zij zullen op een drogere baan kunnen spelen en hebben alle kansen om zich aan de goede kant van de score te plaatsen en een uitstekende uitgangspositie voor het weekend te verschaffen.

Rory McIlroy zal vandaag alle zeilen bij moeten zetten om na zijn score van level par gister, kans te maken op de titel na vandaag. Ook hij zit aan de verkeerde kant van de loting.  Tiger Woods daarentegen zit aan de goede kant van de loting en heeft wat het weer betreft, zoals het er nu uitziet, alle geluk mee om zijn vijfde groene jasje te behalen.

Ik hoop op een mooie dag zonder al teveel regen, een beetje wind zodat ze allemaal het beste uit zichzelf naar boven moeten halen om een goede kans te hebben om op zondag om de winst te kunnen spelen.



Day One Weather

Geen opmerkingen:

Een reactie posten