vrijdag 12 april 2013

The Masters dag 1

De grootste winnaars van gisteren zijn Garcia en Leishman. Na een ronde van 66 staan ze samen aan kop. Na vorig jaar in een interview te hebben aangegeven dat hij nooit een major zou winnen staat Garcia er in ieder geval uitstekend voor na de eerste ronde.

Leishman speelde een uitstekende ronde waarbij vooral de tweede negen indruk hebben gemaakt. Zijn streak op 13,14,15,16 was de sleutel tot zijn uitstekende ronde.

Hij liep weer rond alsof hij midden in de twintig is. Het is zijn 29e deelname waarin hij 26 cuts heeft gehaald en nog steeds is het niet te zien dat Couples al 53 is. Hij heeft er een soort traditie van gemaakt om in het voorjaar als de Masters begint laag te scoren. In 2010 maakte hij een 66. In 2011 speelde hij zijn eerste twee rondes in 71-68 om uiteindelijk als gedeeld vijftiende te eindigen. Vorig jaar, bijna vanzelfsprekend deed hij het weer, opende hij met 72-67 om aan de leiding te komen na 36 holes. Uiteindelijk eindigde hij gedeeld twaalfde. Gister scoorde hij een 68 wat hem op een gedeeld vierde plaats zet.

De 14!!-jarige Tianlang Guan heeft indruk gemaakt op veel spelers. Ondanks dat hij niet heel lang is met zijn drives speelde hij fantastisch rond de green. Hij sloeg een paar prachtige pitches met zoveel gevoel. Volgens Crenshaw: "Speelde hij als een 28 jaar oude ervaren speler en bleef hij dicht bij zichzelf. Hij overhaaste zich niet en was erg geduldig. Het zag er in ieder geval niet naar uit dat hij ook maar iets van zenuwen had"

Tiger Woods eindigde met een keurige 70. Net als in 1997, 2001 en 2002 toen hij won. Woods putte niet uitzonderlijk goed, hij had 30 putts nodig, maar maakte wel een drie-putt op 14. Hij gaf net zoals Bubba Watson (+3) commentaar op de greens en zei dat ze niet zo snel waren als de dagen ervoor. Zelf was hij behoorlijk tevreden met zijn 70. De komende dagen zullen moeten uitwijzen of dit genoeg is.

Phil Mickelson speelde met zijn Phrankenwood een degelijke eerste ronde en eindigde op -1. Met zijn "driver" sloeg hij op de vijftiende 338 yards. De lengte van Mickelson is dus niks mee. Na zijn ronde zei hij dat hij er zin in had en dat hij van plan was om aan te gaan vallen. Dit kan niks anders dan vuurwerk betekenen de komende dagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten