dinsdag 21 mei 2013

Golf en voeding tijdens de ronde

Golf is een mentaal spel en om 18 holes die mentale scherpheid te houden is het zo ontzettend belangrijk om fysiek ook in orde te zijn. Ik heb het hierbij niet over de kracht in het lichaam maar het energiegehalte dat een ieder nodig heeft om zijn/haar spel  goed te kunnen spelen. Iedereen die golft kent dat punt dat het een (aantal) holes opeens minder gaat, en daar tegenover dat je in een soort flow lijkt te zitten. Een van de oorzaken is het energielevel dat je hebt. Om dit op het juiste peil te houden volgen hieronder een aantal tips die volgens mij heel nuttig kunnen  zijn voor elke golfspeler.
- Zorg ervoor dat je elke drie holes wat eet en drinkt. Drink genoeg water maar ook sportdranken.
- Zorg voor koolhydraat rijk eten. Dit is energie die snel wordt opgenomen en waarvan relatief  veel energie wordt opgenomen. Ook worden koolhydraten naar de hersenen gestuurd waardoor het helpt in het mentale gedeelte van het spel.
- Zoveel mogelijk natuurlijke voeding zonder toegevoegde suikers. Natuurlijke voeding zoals zaden noten, fruit etc. Voedt je cellen en zorgt ervoor dat je je beter en langer kunt concentreren.
- Tussendoortjes voorkomen bloedsuikerspiegelschommelingen en houden je verbranding op gang. Op de baan heeft het lichaam baat bij langdurige energie. Gangbare tussendoortjes zoals Sultana’s en ontbijtkoek bevatten relatief veel toegevoegde suikers. Dit werkt niet optimaal voor de focus en concentratie.


Deze tips zijn uit eigen ervaring en gebaseerd op eigen onderzoek. Indien u een optimaal voedingsadvies wilt hebben  zult u contact moeten opnemen met een voedingsdeskundige. Na het toepassen van deze tips ben ik aanzienlijk beter gaan scoren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten