woensdag 10 april 2013

The Masters: The big four

In de komende dagen wordt weer het mooiste toernooi van het jaar gespeeld. Zoals elk jaar zijn er een aantal grote favorieten. De meest genoemde is, bijna vanzelfsprekend, Tiger. Zal het dit jaar weer het jaar van Tiger worden. Al sinds 2005 heeft hij hier niet meer gewonnen. Na alle perikelen in zijn privĂ© leven lijkt het alsof hij nu terug aan het komen is. Al drie evenementen op de PGA tour gewonnen dit jaar en alles lijkt er op te wijzen dat hij op het juiste moment in vorm is. Het belooft in ieder geval een grote Tiger show te worden. Alle aandacht is op hem gericht en hij trekt deze dan ook naar zich toe. Zijn Sponsor Nike heeft hier aan mee geholpen door een reclame te maken met de slogan "Winning takes care of everything". Criticasters beweren dat dit niet waar is gezien de afgelopen twee jaren. De afgelopen tijd lijkt Tiger zowel zijn leven als zijn spel in balans te hebben. Tijdens de oefenrondes en interviews lijkt hij zeer ontspannen en we zien vaker dan niet een glimlach op zijn gezicht tijdens het spelen. Na zijn recente uitspraak dat hij beter dan ooit terug wil komen zijn de verwachtingen hoog en zullen de overige 92 spelers er alles aan doen om het vijfde groene jasje van Tiger zijn schouders weg te houden.

Een van zijn grootste uitdagers is Rory McIlroy. Na zijn overstap begin dit jaar naar Nike zijn de toernooien die hij gespeeld heeft nog geen onverdeeld succes gebleken. In het begin van dit jaar heeft hij een aantal keer niet de cut gehaald en zich terug getrokken uit de Honda Classic om onduidelijke redenen. Vorige week in Texas speelde hij al beter en volgens eigen zeggen "he's turned the corner" wat betreft zijn swing problemen. Ook hij legt hiermee de druk hoger op zich zelf. Alhoewel hij ontkent de grootste uitdager te zijn van Tiger omdat hij zoveel minder gewonnen heeft is hij dit in de ogen van het publiek natuurlijk wel en is de Noord-Ier een van de publieksfavorieten om op zondag naast Tiger de laatste ronde te starten.


Buiten Tiger en Rory zijn er nog twee die in een adem genoemd worden zo voor het begin van het toernooi. Zo Kan Phil Mickelson, misschien wel de grootste favoriet voor de start van het toernooi naast Tiger, voor de vierde keer een groen jasje winnen. Phil lijkt er klaar voor. Hij heeft Phrankenwood dit jaar voor op Augusta. Zijn "driver", ja dit moet tussen aanhalingstekens. Het is een soort verbeterde houten 3 die hij gebruikt als 8,5 graden driver. Nadat hij dus al een keer met twee drivers in zijn tas heeft gespeeld is er nu Phrankenwood! 

xhot phrankenwood

En als laatste om nog te genieten van vorig jaar: Bubba Watson, zijn fabuleuze schot (http://www.youtube.com/watch?v=DKzbCi0G-h0&feature=player_embedded#!) vorig jaar op de tiende en tweede hole tijdens de play-offs, komt dit jaar zijn titel verdedigen en zal er alles aan doen om deze te prolongeren.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten