dinsdag 5 augustus 2014

Overzicht van de Valhalla Golf Holes - PGA Championship 2014


Valhalla: Een overzicht van de holes

De Valhalla Golfclub is een golfclub in de Verenigde Staten. De club werd opgericht in 1986 en bevindt zich in Louisville, Kentucky. Ondanks dat het zo’n jong baan is heeft het al een indrukwekkende staat van dienst met o.a. het organiseren van het PGA Championship in 1996 en 2000 en de Ryder Cup in 2008.
De baan is een design van Jack Nicklaus en is voor dit kampioenschap een par-71 met een afstand van 6.820 meter (7,458 yards).
De baan alleen is al zeer moeilijk maar een andere belangrijke factor deze week is de warmte en luchtvochtigheid die de spelers parten zal spelen. 

Een korte beschrijving per hole waarna een volledig overzicht van de baan als animatie volgt. 


Hole 1: Par 4, 408 meter

Dit is een relatief makkelijke openingshole. Een dogleg naar links die voor de echte long-hitters mogelijkheden biedt om de hoek af te snijden over de bomen met een hoge draw of een schot met een carry van  256! meter.  Het approach schot,  moet op een heel strakke lijn, van links naar rechts, gespeeld worden. Sinds het laatste toernooi in 2000 zijn er twee bunkers toegevoegd. Aan de voorkant rechts en aan de achterkant links wat deze hole een stuk moeilijker maakt.  De balvlucht zal hoog en van links naar rechts moeten zijn willen de spelers hun par zonder moeite halen.


Hole 2: Par 4, 457 meter

Voor het toernooi is deze par 5 voor leden veranderd in een par 4, en wat voor een. De drive wordt gemikt op een landingsgebied van 20 meter breed met een grote bunker rechts en een steile waterkant naar een beekje aan de linkerkant. Veel spelers zullen voor zekerheid kiezen en een langer tweede schot naar de green over houden van meer dan 200 meter. De green is goed verdedigd door bunkers en zal dus niet heel aggressief aangevallen gaan worden.


Hole 3: Par 3, 187 meter

De eerste par-3 van de baan. Een visueel lastige hole. De rechterkant van de green is beschermd door een grote bunker. De green loopt af van rechts naar links. Hierdoor zullen spellers de bal meer op rechts moeten spleen dan ze in eerste instantie denken of willen.

Hole 4, 340 meter

De eerste wat kortere par-4. De spelers zullen hier opleggen met een ijzer of metalwood omdat de fairway na zo’n 310 yards stopt en er een stuk rough is. Vervolgens een korte slag naar de green en is een goede kans op birdie. • • •

Hole 5: Par 4, 423 meter

Dit is de volgende moeilijke par-4. Een dogleg naar rechts met een grote fairway bunker aan de rechterkant en drie kleinere aan de linkerkant. Alle bunkers zijn steil en diep en de spelers zullen er alles aan doen om de bal in de fairway te houden. Er is een bunker aan de rechtervoorkant van de green en als de bal te ver links is dan springt deze van de green af.

Hole 6: Par 4, 452 meter

Dit is een van de moeilijkste holes op de baan. Er is een zeer nauwkeurige drive vereist om zo dicht mogelijk bij Floyd’s Fork, een steile afgrond, te slaan. De approach zal rond de 200 meter zijn naar een goed verdedigde green aan de linkerkant. • • •

Hole 7: Par 5, 546 meter

Een par-5 met een dubbele fairway. Er is de mogelijkheid om een fairway eiland te kiezen van 23 meter breed, dit maakt de hole zo’n 45 meter korter en laat een 2e schot van 200 meter geheel over water over, dat geheel is omringd door kniehoog gras en water. Of de spelers kiezen voor de veilige route rechts en heeft nog steeds te maken met het water aan de linkerkant.

Hole 8, 159 meter

Een korte hole met een uitdagende green die veel ondulatie kent.

Hole 9, 379 meter

De drive op deze par-4 gaat richting 5 bunkers verdeeld over de beide kanten van de fairway. Het meest uitdagende aan deze hole is de approach naar een green die 15 meter boven de fairway uitsteekt maakt het lasting de juiste afstand in te schatten. Date r een van de grootste en diepste bunkers van de hele baan aan de rechterkant van de green ligt maakt het des te belangrijker om geen fouten te maken.
Hole 10: Par 5, 539 meter

De 10e hole is een dubbele dogleg par-5. De geonduleerde green is aan de voorkant beschermd door een grote diepe bunker aan de voorkant. De jusite afstand is van groot belang want ook als de spelers t ever slaan is het moeilijk om par te halen.

Hole 11: Par 3, 192 meter

Een middle-ijzer naar de green waar de speller hem niet t ever naar links slaan want dan rolt de bal een heuvel af en is par een grote uitdaging.

Hole 12: Par 4, 427 meter

Een par-4 waar veel publiek zal staan. Er is een heel smal landingsgebied met een tweede schot naar een hoger liggende green waar gemiste schoten streng gestraft zullen worden.

Hole 13: Par 4, 320 meter

The “signature hole’ van de baan. Het is een kort par-4 waarbij de drive op de fairway gelegd wordt. Het tweede schot naar de green, een eiland green die volledige op grote stenen ligt, moet zeer gecontroleerd zijn. Teveel spin en de bal rolt van de eiland-green af het water in.

Hole 14: Par 3, 198 meter

De langste par-3 van de baan. De green loopt van achter naar voor en heeft twee plateaus. De juiste clubkeuze is hier van groot belang..

Hole 15: Par 4, 397 meter

Een prachtige hole waarbij ere en beekje langs de hele rechterkant van de hole loopt. De moeilijkheid van deze hole zit hem in het water rond de green. Ook is er nog een bunker rechts aan de voorkant dat als de pin rechts voorop is geplaatst deze haast onmogelijk te bereiken is. De speler zullen de neiging hebben de bal meer naar de linkerkant van de green te slaan maar daar ligt ook een bunker terwijl de green van links naar rechts richting water afloopt en de bal richting water trekt.

Hole 16: Par 4, 464 meter

De beelden van Tiger Woods die achter zijn bal aan loopt en de bal zo de hole in wijst zullen deze week vaker langskomen. De hole is een dogleg naar rechts en wordt aan de rechterkant beschermd door Brush Run Creek terwijl de fairway van links naar rechts afloopt. De green loopt aan alle kanten af, maar heeft daaromheen een natuurlijk podium voor de toeschouwers.
Hole 17: Par 4, 431 meter

De longhitters zijn hier in het voordeel. De hole loopt uphill en de spelers die niet ver genoeg slaan hebben een blind schot naar de green


Hole 18: Par 5, 495 meter

Een schitterende afsluitende hole voor een Major. Er is veel ruimte om de green dat een natuurlijk theater vormt zoals ook de 16e  om de hele hole te kunnen volgen en alle beslissingen en schoten van de spelers te zien. De meeste spelers zullen deze hole,
 in twee slagen halen. De green heeft drie verschillende delen in de vorm van een hoefijzer,  verwijzend naar de paarden die veel voorkomen in de historie van Kentucky.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten